Λίγα λόγια για τη θερμοπρόσοψη

Τι είναι η θερμοπρόσοψη ;

Είναι σύστημα μόνωσης και προστασίας των εξωτερικών κατακόρυφων επιφανειών  για τοιχοποιία και εφαρμόζεται τόσο σε νεοαναγειρόμενες όσο και υφιστάμενες κατασκευές.

Από μερικούς ονομάζεται εξωτερική μόνωση όμως ο πιο δόκιμος όρος είναι η θερμοπρόσοψη γιατί αναφέρεται μόνο σε προσόψεις και όχι σε πυλωτές, ταράτσες ή δωμάτια. Στην ουσία μιλώντας για θερμοπρόσοψη εννοούμε τον προστατευτικό μανδύα που απλώνεται στις όψεις του κτηρίου, προστατεύοντάς το από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και προσδίδοντάς τους υψηλή αισθητική αξία.

Στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα θερμοπρόσοψης που διαφοροποιούνται ανάλογα με το υλικό, το οποίο χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα την εξηλασμένη πολυστερίνη, τον πετροβάμβακα (περισσότερο οικολογικός) αλλά και το είδος των φινιρισμάτων που χρησιμοποιούν. Τα διάφορα αυτά είδη έχουν αρκετές διαφορές, γι’ αυτό ο τεχνικός που θα έρθει στον χώρο, θα σας πει ποιο είναι το κατάλληλο είδος για το κτήριό σας.

Εν συντομία τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης, είναι:

 • Προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
 • Μείωση του κόστους θέρμανσης και κλιματισμού, αφού με την θερμοπρόσοψη αποτρέπεται η μούχλα και οι θερμογέφυρες
 • Υπάρχει πλήρη εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας των τοίχων
 • Το κτήριο ανανεώνεται αισθητικά και αυξάνεται η θερμική άνεση
 • Ανεβαίνει η αξία του ακινήτου

Η Monotech σας εγγυάται ότι θα απολαμβάνετε τα οφέλη της θερμοπρόσοψης για πολλές δεκαετίες, κάνοντας κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη συντήρηση της.

Από τι αποτελείται η θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη ή αλλιώς εξωτερική θερμομόνωση, αποτελείται από τα εξής στοιχεία:

 1. Κονίαμα πρόσφυσης (ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα θερμοπρόσοψης)
 2. Θερμομονωτικές πλάκες
 3. Αντιαλκαλικά βύσματα μηχανικής στερέωσης
 4. Διαμόρφωση ακμών με γωνιόκρανα και νεροσταλλάκτες
 5. Βασική στρώση επιχρίσματος με ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα
 6. Όπλιση επιχρίσματος με αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα
 7. Τελική αδιάβροχη στρώση επιχρίσματος

Κορυφαίες ιδιότητες υλικών

 • Πυκνότητα
 • Ιδανική εφαρμογή
 • Αντοχή στην θερμοκρασία
 • Ελαστικότητα
 • Διαπερατότητα
 • Πολύ καλή συμπεριφορά στη φωτιά

Γιατί θερμοπρόσοψη;

Όταν το κτήριο έχει θερμοπρόσοψη, τότε:

 1. Εξοικονομούνται χρήματα λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη. Το ετήσιο κόστος που άλλοτε ξοδεύονταν για τις ανάγκες κλιματισμού και θέρμανσης μειώνεται στο ελάχιστο.
 2. Αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας, ανάπτυξης μυκήτων λόγω συμπύκνωσης υδρατμών στις εσωτερικές κρύες επιφάνειες. Έτσι, αποκαθίσταται και η αισθητική εικόνα του δωματίου, με ασφαλή τοιχοποιία.
 3. Εξασφαλίζεται υγιές εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς υγρασία, συμβάλλοντας έτσι στην άνετη διαμονή των ενοίκων.
 4. Διατηρείται η θερμότητα στο χώρο και μετά τη διακοπή της θέρμανσης λόγω της εκμετάλλευσης της θερμοχωρητικότητας των δομικών στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια, αφού μετά την απενεργοποίηση της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες, το σπίτι παραμένει ζεστό.
 5. Προστατεύονται οι εξωτερικοί τοίχοι από τις καιρικές μεταβολές, τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.
 6. Περιορίζονται στο ελάχιστο οι θερμογέφυρες, οι οποίες ευθύνονται για την απώλεια ζέστης.

Τα πιστοποιημένα συστήματα για θερμοπρόσοψη, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του «βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτηρίων».

Γιατί θερμοπρόσοψη Monotech;

Η Monotech εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα με ιδιαίτερη προσοχή σε  συγκεκριμένες λεπτομέρειες οι οποίες διαφοροποιούν  την ποιότητά της. Η επιμελής προεργασία, η κάλυψη κενών και τα «τελειώματα» του συστήματος γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζει την απόλυτη στεγανοποίηση, προστασία και την μεγάλη διάρκεια ζωής.

Εξαρχής σωστή μελέτη

Από το πρώτο ραντεβού στον χώρο σας, οι τεχνικοί της Monotech έρχονται στον χώρο σας και μελετούν το εξωτερικό κέλυφος του κτηρίου, επιλέγοντας τον τρόπο και τη μέθοδο εκείνη που είναι κατάλληλη για το κτήριο. Στην Monotech έχουμε όλη την εμπειρία και τεχνογνωσία, ύστερα από συνεχή έρευνα και ανάπτυξη να προσφέρουμε όλα τα πλεονεκτήματα θερμοπρόσοψης σε κάθε κτήριο, αρκεί να μας το ζητήσετε. Μέχρι τώρα έχουμε αναλάβει έργα δύσκολα και απαιτητικά, αφήνοντας κάθε έναν πελάτη που μας εμπιστεύτηκε 100% ικανοποιημένο.

Με την παράδοση του έργου, σας δίνουμε συμβουλές τόσο για τον τομέα συντήρηση όσο και για το τι είναι αυτό που πρέπει να προσέχετε για να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια ζωής στην θερμοπρόσοψη.

Επιλέξτε Monotech… 

 • Για να έχετε πάντα έναν αξιόπιστο συνεργάτη
 • Για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια σε κάθε εργασία
 • Για τις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς

Στην φάση μίας  μελέτης για θερμοπρόσοψη και και πριν την εγκατασταση,  το γραφείο θυμίζει ερευνητικό κέντρο. Υπάρχει λεπτομερής εξέταση όλων των υλικών χρήσης και simulation σε περιβάλλοντα δοκιμών. Δίνουμε λύσεις εκέι που νομίζετε ότι είναι αδύνατο να επέμβουμε.