Στεγανοποίηση – Υγρομόνωση σπιτιών & ταρατσών: Αποτελεσματική προστασία από νερό & υγρασία

Η στεγανοποίηση – υγρομόνωση προστατεύει το κτήριο από το νερό και την υγρασία. Πώς;

Βασικά προστατεύεται το περίβλημα του κτηρίου και έτσι αποφεύγονται οι αποσαθρώσεις των επιχρισμάτων και η οξείδωση του οπλισμού.Έπειτα προστατεύεται  η θερμομονωτική απόδοση των υλικών και φυσικά, με την στεγανοποίηση διατηρείται η υγιεινή και η άνεση του εσωτερικού περίβαλλοντος.

Σε εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εφαρμόζεται στεγανοποίηση κάθε χρόνο στη χώρα μας και πολύ σύντομα, αν όχι αμέσως, αστοχούν. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν η στεγανοποίηση δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αυτό συμβαίνει για τέσσερις κυρίως λόγους.

Λάθη στη μελέτη.

Το συνεργείο που έρχεται στον χώρο σας για την αρχική μελέτη, δεν έχει την απαραίτητη εξειδίκευση και κατάρτιση ώστε να διακρίνει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος μόνωσης. Είναι απαραίτητη η ενδελεχής καταγραφή όλων των αναγκών του χώρου καθώς και η τεκμηριωμένη αιτιολόγηση της λύσης αυτής και του κόστους της. Ένα λάθος στην μελέτη, τελικά στοιχίζει στη λειτουργικότητα και το αποτέλεσμα της μόνωσης που επιλέχθηκε. Εμείς στην Monotech, διαθέτουμε όλα τα μέσα για να βρούμε τη βέλτιστη λύση στεγανοποίησης στη ταράτσα και συνολικά στο σπίτι σας.

Λάθη στην επιλογή υλικών.

Στην εποχή μας πολλά είναι τα υλικά που φαίνεται να εξυπηρετούν μία στεγανοποίηση. Η σωστή επιλογή τους είναι μείζονος σημασίας, αφού καθορίζει το αποτέλεσμα. Στην Monotech χρησιμοποιούμε υλικά που επιλέγονται ανά περίπτωση, ύστερα από ειδική μελέτη πάντα σε εξαιρετικές τιμές. Τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στην στεγανοποίηση είναι το επαλειφόμενο ελαστικό τσιμεντοειδές, το διεισδυτικό τσιμεντοειδές και τα ασφαλτόπανα.

Λάθη στην εφαρμογή.

Όταν η εφαρμογή της στεγανοποίησης δεν γίνεται σωστά, ο χρόνος ζωής της είναι μικρός και τα προβλήματα είναι εμφανή μετά από λίγο καιρό.

Ελλιπής συντήρηση.

Δεν σημαίνει ότι όταν ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση το σπίτι δεν χρειάζεται καμία συντήρηση. Οι τεχνικοί της Monotech σας ενημερώνουν σχετικά με την απαραίτητη συντήρηση.

Συνεπώς ότι οι τρεις από τις τέσσερις αιτίες που αστοχεί μια στεγανοποίηση οφείλονται σε προβλήματα τεχνογνωσίας από τον επαγγελματία που την εφάρμοσε.

Είναι αναγκαία η στεγανοποίηση – υγρομόνωση;

Απολύτως. Η στεγανοποίηση στο κτήριο παρομοιάζεται με το δέρμα του ανθρώπου. Χωρίς αυτήν,  το κτήριο δεν «αναπνέει»  σωστά και το προσδόκιμο ζωής ενός κτηρίου μειώνεται δραματικά.

Στεγανοποίηση – Υγρομόνωση. Πού;

Οι περισσότερες στεγανοποιήσεις γίνονται στους χώρους που η υγρασία και η μούχλα κάνουν την εμφάνισή τους και οι φέροντες οργανισμοί παρουσιάζουν πολλή ζέστη το καλοκαίρι και αντίστοιχα πολύ κρύο το χειμώνα. Παρέχουν δηλαδή μία μόνωση υψηλού επιπέδου, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα από τα ετήσια έξοδά σας για θέρμανση και κλιματισμό.

Η στεγανοποίηση μπορεί να γίνει λοιπόν τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όπως δωμάτια και υπόγεια όσο και σε εξωτερικούς όπως ταράτσες, εξώστες, μπαλκόνια, ζαρντινιέρες, φυτοδόχους, δεξαμενές, φρεάτια, πισίνες, μεταλλικές στέγες και βιομηχανικά κτήρια αλλά και στέγαστρα ή αυλές.

Στους εσωτερικούς χώρους συνήθως το πρόβλημα ξεκινάει από τα επιφανειακά νερά που εμφανίζονται μέσα από τα δομικά υλικά, διεισδύοντας από τα πλευρικά τοιχία. Σε χώρους όπως οι πισίνες, πραγματοποιείται επαναβαφή τους με εποξειδικά χρώματα, επισκευές αρμών και τελικές επιστρώσεις με ειδικά υλικά.

Η Monotech έρχεται σε όποιον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο παρουσιάσει πρόβλημα, πραγματοποιώντας την απαραίτητη μελέτη και τελειοποιώντας σωστά και με ακρίβεια τη στεγανοποίηση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Η MONOTECH χρόνια τώρα βασίζει την επιτυχία της στην τεχνογνωσία της. Επιμορφώνει διαρκώς τους μηχανικούς, τους τεχνικούς και τους εργατοτεχνίτες της. Διαθέτει η ίδια τμήμα σύνταξης μελετων για στεγανοποίηση. Διερευνούμε τα ευπαθή σημεία των μονώσεων των κτηρίων αλλά και προσφέρουμε λύσεις εκεί που μοιάζει αδύνατο να επιλυθεί κάποιο πρόβλημα. Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές τεχνικές  για τη στεγανοποίηση ταρατσών, δωμάτων και υπογείων, τη θερμομόνωση εξωτερικού κελύφους και επισκευάζουμε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, που έχουν αλλοιωθεί από την υγρασία.

Υπάρχουν απορίες για τη στεγάνωση; Αναζήτησε τί άλλο κάνουμε παρακάτω. Δημιουργήσαμε και ένα blog  με τεχνικά άρθρα, συμβουλές και νέα γύρω από την μόνωση, την στεγάνωση , πράσινα δώματα, μονώσεις ταρατσών και πλήθος τεχνικών συμβουλών.