Ρητινικά δάπεδα: Εποξειδικά & πολυουρεθανικά δάπεδα

Τα ρητινικά δάπεδα (εποξειδικά, πολυουρεθανικά, βινυλικά κ.λπ.) τί προσφέρουν;

Τα ρητινικά δάπεδα είναι η λύση σε βιομηχανικές χώρους με κύριο χαρακτηριστικό τη βαριά κυκλοφορία και την έκθεση σε χημικούς παράγοντες.

Μεγάλο τους πλεονέκτημα: Ενιαία επιφάνεια δίχως αρμούς

  • Οι ρητίνες λόγω των υψηλών μηχανικών αντοχών και του υψηλού μέτρου ελαστικότητας, επιτρέπουν τη δημιουργία μεγάλων επιφανειών χωρίς αρμούς.

Τα ρητινικά δάπεδα ανάλογα με τις απαιτήσεις, το υπόστρωμα και το είδος των ρητινών χωρίζονται σε εποξειδικά, πολυουρεθανικά, βινυλικά, ακρυλικά κτλ.

  • Έχουν μεγάλη ευκολία καθαρισμού και βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής και εργασίας, χωρίς να συμβιβάζεται η υψηλή αισθητική.

Ενδείκνυται για χώρους ειδικών απαιτήσεων και τοποθετούνται σε διάφορες παραλλαγές, προσφέροντας μέγιστη μηχανική και χημική αντοχή.

Κατασκευάζονται ταχύτατα και μπορείτε να τα επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη χρωματική παλέτα, συνδυάζοντάς τα ιδανικά με το περιβάλλον του χώρου σας.

Τα εποξειδικά βιομηχανικά δάπεδα αποτελούν επίσης μία από τις καλύτερες λύσεις για χώρους στάθμευσης, καταστήματα ακόμα και βιομηχανίες.

Εν συντομία όλα τα πλεονεκτήματα των εποξειδικών δαπέδων

  • Υψηλή αντοχή στις καταπονήσεις
  • Ευκολία στον καθαρισμό τους
  • Απροσπέλαστα σε λάδια, γράσα, αραιωμένα ανόργανα και οργανικά οξέα
  • Είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα
  • Το μικρό τους πάχους, εξοικονομεί χώρο
  • Κατασκευάζονται αρκετά γρήγορα, ειδικά σε σχέση με τα συμβατικά
  • Δεν διαθέτουν αρμούς

Πώς επιλέγουμε ρητινικά δάπεδα;

Η επιλογή εξαρτάται από την απαιτούμενη χρήση, τον τύπο του υποστρώματος, τις συνθήκες εφαρμογής και το κόστος. Σε γενικές γραμμές τοποθετούνται και επιλέγονται σε καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους, νοσοκομεία , εργοστάσια, υπόγεια, κουζίνες, μπάνια, χημεία και γενικά επαγγελματικούς χώρους με ιδιαίτερες ανάγκες.

Τι τύπου υλικά (ρητίνες) χρησιμοποιούνται σε ρητινικά δάπεδα;

Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο εποξειδικές και πολυουρεθανικές ρητίνες (βαφές ή δάπεδα), σε συστήματα 2 ή 3 συστατικών. Προηγείται πάντα η στρώση πρόσφυσης με εποξειδικά ή πολυουρεθανικά αστάρια. Γενικά στις στρώσεις τους σημαντικό ρόλο εκτός από τη ποιότητα υλικού παίζει και το πάχος των υλικών. Συνήθως δύο στρώσεις είναι 100 εποξειδικές.

Μετά την τελειοποίηση των δαπέδων οι ρητίνες και τα υλικά πρέπει να στεγνώσουν τουλάχιστον για 5 ώρες, γιατί η επίδραση της υγρασίας μπορεί να κάνει την επιφάνεια να κολλάει. Αν τα υλικά αυτά αλλοιωθούν τότε είναι αναγκαίο να τριφτεί η επιφάνεια και να επιστρωθεί εκ νέου.

Ποιες είναι οι διαφορές των 2 ρητίνων;

Τα εποξειδικά συνδυάζουν τις υψηλές μηχανικές αντοχές στα ρητινικά δάπεδα, με χαμηλό σχετικά κόστος.

Από την άλλη τα πολυουρεθανικά διατηρούν μεγάλη αντοχή σε UV ακτινοβολία και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στη MONOTECH θα βρείτε κατάλληλα εκπαιδευμένους μηχανικούς & τεχνικούς να σας καθοδηγήσουν στη σωστή τεχνοοικονομική λύση.