η στεγανοποίηση προστατεύει το κτήριο από το νερό και την υγρασία. Πώς;

Βασικά προστατεύεται το περίβλημα του κτηρίου και έτσι αποφεύγονται οι αποσαθρώσεις των επιχρισμάτων και η οξείδωση του οπλισμού.Έπειτα προστατεύεται  η θερμομονωτική απόδοση των υλικών και φυσικά, με την στεγανοποίηση διατηρείται η υγιεινή και η άνεση του εσωτερικού περίβαλλοντος.

Σε εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εφαρμόζεται στεγανοποίηση κάθε χρόνο στη χώρα μας και πολύ σύντομα, αν όχι αμέσως, αστοχούν. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει για τέσσερις κυρίως λόγους:

Λάθη στη μελέτη.

Λάθη στην επιλογή υλικών.

Λάθη στην εφαρμογή.

Ελλιπής συντήρηση.

συνεπώς ότι οι τρεις από τις τέσσερις αιτίες που αστοχεί μια στεγανοποίηση οφείλονται σε προβλήματα τεχνογνωσίας από τον επαγγελματία που την εφάρμοσε.

Είναι αναγκαία η στεγανοποίηση;

Απολύτως. Η στεγανοποίηση στο κτήριο παρομοιάζεται με το δέρμα του ανθρώπου. Χωρίς αυτήν,  το κτήριο δεν »αναπνέει»  σωστά και το προσδόκιμο ζωής ενός κτηρίου μειώνεται δραματικά.

Στεγανοποίηση.Πού;

σε  δώματα και ταράτσες
σε εξώστες, μπαλκόνια
σε ζαρντινιέρες, φυτοδόχους
σε υπόγεια
σε δεξαμενές
σε φρεάτια
σε πισίνες
σε μεταλλικές στέγες και βιομηχανικά κτήρια
σε στέγαστρα
σε αυλές

Η MONOTECH χρόνια τώρα βασίζει την επιτυχία της στην τεχνογνωσία της. Επιμορφώνει διαρκώς τους μηχανικούς, τους τεχνικούς και τους εργατοτεχνίτες της. Διαθέτει η ίδια τμήμα σύνταξης μελετων για στεγανοποίηση. Διερευνούμε τα ευπαθή σημεία των μονώσεων των κτηρίων αλλά και προσφέρουμε λύσεις εκεί που μοιάζει αδύνατο να επιλυθεί κάποιο πρόβλημα. Εφαρμόζουμε πρωτοποριακές τεχνικές  για τη στεγανοποίηση ταρατσών, δωμάτων και υπογείων, τη θερμομόνωση εξωτερικού κελύφους και επισκευάζουμε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, που έχουν αλλοιωθεί από την υγρασία.

Υπάρχουν απορίες για τη στεγάνωση; Αναζήτησε τί άλλο κάνουμε παρακάτω. Δημιουργήσαμε και ένα blog  με τεχνικά άρθρα, συμβουλές και νέα γύρω από την μόνωση, την στεγάνωση , πράσινα δώματα, μονώσεις ταρατσών και πλήθος τεχνικών συμβουλών.